בקטנים


דווקא, להרגיז

בתגובות לפוסט הזה צירפה פ' קישור לאתר שמצדד באי קיום ברית מילה כאמת קיומית.

בהתחלה, לא שמתי לב לקישור ורק אחרי שאבא של הסב את תשומת ליבי לעניין, נכנסתי ועיינתי באובייקטיביות מלאה. עכשיו החלטתי שזה גם שווה תגובה, מה גם שקשה לומר שלנו יש איזו התלבטות בסוגיה של לקצוץ או לא לקצוץ.

לא פעם עלה הדיון של "מה היה קורה אם" ולא פעם הצהרתי שדת או לא דת, חיתוך או לא חיתוך, מסיבה לא עושים על בולבול של תינוק שזה עתה נולד. מהצהרות בנוגע לתכל'ס נמנעתי  משום שבאמת לא ידעתי מה הייתי עושה אם הפרטית היתה הוא ולא היא.

מעבר לכך, בחוג מכרינו כולם מלו את בניהם – עם מסיבה, בחוג המשפחה או בהליך כירורגי והואיל ואנחנו ברוב הפעמים לא היינו בארץ לא היינו עדים להתחבטויות פילוסופיות של כן או לא וגם לא הרגשנו שזהו מקומנו להביע דיעה בנוגע לילדים של מישהו אחר והחלטות שהורים בוחרים לקבל.

ההחלטה פה היתה קלה מכפי שחשבנו. בניו אינגלנד כולה רוב הבנים הנולדים נימולים בלי קשר למניע דתי כבר בבית החולים, לפני שהולכים הביתה. ילד שאינו נימול נתפס בעיני השאר כלא הגייני וכמובן הנטיה הרווחת שכל ילד ידמה לאבא מכריעה את הכף. כמה מהם אפילו יודעים שיש דבר כזה שנקרא "בריס" ועוד דבר שנקרא "מוייל" בדיוק כמו שאני יודעת מה זה שמאן והעלאת זבחים.

אחרי מחשבה קצרה על העניין, החלטנו שאנחנו עדר ובתוך עדר אנו חיים ולכן, כרגע נראה שזה המנהג שנאמץ בלי פקפוק, ובלי רבע עוף ובורקס

כמו בכל משפחה יהודית טובה, גם ההחלטה הזו התקבלה בהרמת גבות מסוימת מצד הדודים. במקום לברך שהחלטנו לחסוך מכולם את טרנד ההתלבטות והדיון על אם כן או לא מילה, קיבלנו מחלקם כנקודה למחשבה את העובדה שיש סיבה שהמילה נערכת ביום השמיני, ולכל דבר יש תכלית ומטרה וסביר להניח שביום השני להיוולדו מערכות קרישת הדם של העובר אינן מפותחות דיין ולכן הרעיון מופרך מיסודו. אז אם למישהו יש מידע אמין ומהימן בנושא, ידבר עכשיו או לנצח ידום.

 

היד השניה

אם יש משהו שהאמריקאים ממש אוהבים זה דברים יד שניה. שלא תהיה פה אי הבנה, יד שניה זה לא רהיט קצת שבור ומצ'וקמק או בגד קרוע, אלא כל מה שסתם נמאס לכם ממנו או שאין לכם מקום בשבילו.

אם זה במצב טוב, פרסמו בקרייגסליסט (הזמן הטוב למכור הוא בסביבות אוגוסט, כשמגיעים כל הסטודנטים החדשים והזמן הטוב לקנות הוא בסביבות יוני כשכולם עוזבים וחייבים להפטר מהכל), אם זה קוועץ', תשאירו את זה מחוץ לחנות של צבא הישע וקחו בחשבון שיש סיכוי שגם הם לא ירצו את זה. אפילו הם בודקים שיניים של סוסים שניתנים במתנה.

לרגל ההתרחבות תכננו זה זמן מה נסיעה לאיקאה. לפני כמעט שנה נפתח סניף במרחק חצי שעת נסיעה מאיתנו ועכשיו כשלא היה יותר תירוץ לעובדה שלא נוסעים 3 שעות עד לניו ג'רזי בשביל פותחן, החלטנו לנסות את החוויה לראשונה בחיינו. שנינו לא חיות שופינג ולא נוסעים בכל מחיר אלא רק אם ממש צריך משהו ועדיין, הסלים הצהובים התמלאו בכל כך הרבה דברים שבכלל לא ידענו שאנחנו צריכים.

בניגוד לדימוי הישראלי של הרשת, האמריקאים מעריצים את איקאה בעיקר בגלל המחירים הנמוכים, בגלל איזור הילדים ובגלל המזללה. התחושה מוזרה אפילו למי שהתרגל לגודל האמריקאי. כבר בכניסה למגרש החניה יש הרגשה כאילו מעל הגג הצהוב יש אוויר אחר. אירופאי יותר. גם החוויה עצמה היא שונה ונחלקת בין איזורי התצוגה המוזיאונים ובין השתוללות חסרת רסן בינות לפטישי שניצלים ותחתיות סירים בשלושים סנט. מעבר לכל – הכל בפרופורציה. אף אחד לא באמת מחפש שם סחורה עמידה ל-15 השנים הקרובות ואיקאה תואמת את תרבות הצריכה האמריקאית שמחליפה הכל אחת לשנתיים גם אם לא צריך הן מבחינת מחיר והן מבחינת איכות. אפשר לחשוב על האמריקאים כעל היפנים החדשים מהבחינה הזו רק מהצד הפחות איכותי של הסקאלה. מה שעוד הרשים מאוד היתה העובדה שהשוודית נקטה בתכסיסי שיווק כל כך זולים ועד עכשיו לא ברור מי דורך למי על הרגל, הפרה שרוצה להניק אבל חולצת רק פיטמה אחת בכל פעם או העגל שנורא נורא רוצה לינוק ואחרי 6 שעות, שזה הזמן שלוקח לסייר בחנות ולראות דברים, מגיע רגע לפני הקופות לאיזור צעצועי הילדים שהוא בערך היחיד שלא נמצא בשום מכירה מיוחדת ובאופן יחסי גם יקר וקונה חשבוניית עץ ב-$20. עוד לא החלטתי אם זו אמת שיווקית גדולה, תחבולנות זולה או טימטום צרכני עד כדי ערפול חושים. 

 

וההיסטריה נמשכת

ואף אחד לא נרגע. עוד שבועיים לתאריך וכמות הבדיקות והמוניטורים והאולטרא סאונדים מרקיעי שחקים. כי אם יש ירידה בכמות מי השפיר "יכול להיות שהשליה לא מתפקדת ולא מגיע חמצן לעובר" למרות שתוך כדי רואים במוניטור קצב לב תקין ושמח. עוברים מן צ'ק ליסט של דפקטים שאולי יקרו אם לסבתא שלי יהיו גלגלים. אבל בוודאי שעדיף להיות בטוחים מאשר להצטער ועוד יותר בטוחים שלא תהיה לאף אחד סיבה להתלונן על אינפורמציה שהוא לא קיבל, אפילו אם היא רלבנטית כמו סטטיסטיקות ההתרבות של עדרי הבאפלואים הכשרים באריזונה ומפחידה כמו האיש הרע של דיסני. מצידו, הלפיד שמח וטוב לב ומאכיל את אמא שלו באותם לוקשים של אחותו הגדולה, הווה אומר – 3 שבועות של צירים סדירים ולידה באמצע ה-42. שוין. אני מבליגה.

שם עוד אין לו. גם אופציה לשם עדיין אין. רשימת שמות פסולים לעומת זאת יש ויש. ולמרות שגמלה בליבנו ההחלטה לא להתחשב עד כדי כך בסביבה שיכולה לבטא את כל הקסיואמינים, השונגים, הוואפורבים והבנדרטים הסינים וההודים ולכן תוכל להסתדר עם כל דיפתונג עיברי שנאתגר אותה בו, עדיין תרגום המשמעות כפשוטה בין השפות קצת צורמת בשמות יפים כמו אלון, עומר שי או גידי (שזה באנגלית, כפי שלמדתי אתמול ההפך הגמור מ"שי").

נראה, אולי בסוף נלך על "גד" ואז באמת נשלם הרבה למטפל על שגעון הגדלות…


11 תגובות על “בקטנים”

  1. אני נגד הטקס הברברי, אבל גם חושבת שמבחינת הילד, כנראה הכי חשוב שייראה כמו אבא שלו.

    שמות עבריים שהתאזרחו טוב גם בארצות התנך לא חסרים, כל הדניאל מיכאל ואריאל, שלא לאמר דני ויואל, גיא ואדם
    והאופנה בשמות קצרי הברה ודו לאומיים, כמו דין, תום, עדיין נמשכת או הרפתה קצת סופסוף?

    העיקר, שיעבור בשלום וששניכם תהיו בריאים.

    את חושבת שזה מקרי שהאותיות של הקוד שצריך להקליד כדי לשלוח את התגובה מתחילים אצלך ב"קיד"?
    🙂

  2. זו אחת הסיבות שנותנים ויטמין K
    מייד לאחר הלידה. הוא אמור לעזור בין היתר בהתגברות על דימומים.
    אבל גם אני חושבת שקראתי משהו על בחירת העיתוי המדויק, של שמונה ימים. אפשר אולי לשאול רופא-מוהל על זה.

    בכל מקרה לא הייתי מצרפת (ואכן לא צירפתי) את האירוע המשפחתי לחיתוך.

  3. ה"סיפור" הגדול שעושים מסביב לעניין הזה הוא ממש מגוחך לפעמים.

    רוצים ? עושים. לא רוצים? לא צריך… מישהו עומד באיזה נמל תעופה ובודק?

    רק מה?
    אם מחליטים שכן רוצים, מסיבה כזו או אחרת בכלל לא חשוב, אז אולי כדאי פשוט לכבד מורשת ומסורת של שנים והיסטוריה. רק אולי … כן? בלי לקבוע עמדה לכאן או לכאן.

    בדיוק כמו מזוזה, שלא צריך להאמין בכלל כדי שתהיה בבית. בדיוק כמו טקסי תרבות אחרים. אפשר לעשות בטעם טוב, בלי לחרוג מהגיון סביר אבל יחד עם זאת מתוך חיבור לשורשים עתיקים.

    כאמור, אם לא רוצים להתחבר לכל זה, שילכו כולם לעזאזל. אבל סתם לזרוק הכל מאחורי הגב זה כמו לשפוך את התינוק עם מי האמבט, לא?

    בכל מקרה לטקס הזה יש הרבה פחות משמעות לרך הנולד מאשר ניתוח לקיצור הקיבה כאמצעי לדיאטה, הוצאת שומן מהתחת, מילוי השדיים \ שפתיים\ או מה שלא יהיה בסיליקון, חורים באוזנים \ באף \ בעיניים \איפה שלא יהיה כדי לתקוע שם קישוטי מתכת וכך הלאה.

    התנהגות אנושית היא בדרך כלל לא הכי ראציונאלית בעולם ואפילו קיבלו פרס נובל לאחרונה על "התגלית" הזו. אז באמת שלא כדאי להעמיס על הקטנצ'יק הגות ופילוסופיה שמעניינים אותו כמו אנ'לא יודע מה. כאבי השיניים הבוקעות, גזים והורים \ אחות שינסו להשתלט לו על החיים יהיו הרבה יותר מעיקים ועם השפעות הרבה יותר ארוכות.

    בכל מקרה אל תתנו למזל הטוב לשחק תפקיד …(:
    "תשקיעו" בשכל ויהיה בסדר …(:

    בהצלחה.

  4. זושקה, יש כל כך הרבה דיעות נגד ובעד שאני לא סגורה על עמדת הברבריות. אני כן מעדיפה שהתהליך יהיה סניטרי יותר ועם בעל מקצוע מנוסה. בארץ היינו קרוב לודאי פונים למוהל שאביו וסבו מהלו את שאר גברברי המשפחה מתוך ידיעה שהנסיון שלו גדול יותר מזה של כל מנתח – מספרית כמובן. כאן, אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל לבדוק ולכן הנוח ביותר יהיה לפנות לאותו כיוון שכולם פונים, קרי – חיתוך ביומיים הראשונים לחייו מטעמים שהם לא בהכרח דתיים. וברור שאף אחד לא בודק בשום שדה תעופה יואב, ובכל זאת, בדיוק מהסיבה שאני לא רוצה להתפס כמזלזלת במסורות עליהן גדלתי אני מנסה למצוא את התימרון "הנכון" מבחינת כולם.
    ואגב, אני לא בטוחה אם בחברה שאנחנו חיים בה עכשיו לברית יש פחות משמעות מאשר לניתוחים קוסמטיים. אני גם לא קונה את טיעון ה"דומה לאבא", בעיקר כי אצלנו כל אחד אחר… 🙂

    אביבה, את חושבת שתוכלי למצוא לי את המאמר הזה? כי לא מצאתי אונליינית. תודה מראש.

    וכן זוש, רשימות הוא כולו שלי. אני קובעת את הקודים פה ומחליטה על סדר העדיפויות הנכון. תגיבי עוד ותראי איזה עוד הפתעות מחכות לך…

  5. – מה יהיה את ממשיכה לקרוא?
    כן כן קוראת צוחקת נורא אבל מודאגת החיים שם – גן חיות
    נו נו ופה יותר טוב לנו? וחוץ מזה חוויות שלה אנחנו אחרים
    כן בטח אחרים נוסעים ללמוד במיט לגור במעונות אתה תלמד אני איילל אומנם אין עוד ילדים אבל יהיו
    רוית , את עוד לא בהריון מה את נלחצת מברית?
    ….זה ההורמונים יודע משתוללים כשלא בהריון

  6. בלי ילדים זה עוד יותר פשוט. את לא צריכה לחפש בית נטול עופרת או להתחשב במערכת חינוך. וגם הרפואה פה מספקת פתרונות להורמונים סתם כך על הדלפק.
    בהצלחה.

  7. היי, אני ממש שמחה שהתייחסת למה שכתבתי שם.

    על מילת תינוק בן פחות מ 8 ימים כאן:
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=202&t=19099&l=h&chr=מ&dicid=196&tdNum=11

    וענין היום השמיני הוא סתם מיתוס שלא הוכח מעולם:
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=202&t=14602&l=h&chr=ש&dicid=196&tdNum=11

    אני אישית מאד נגד הטקס, אני חושבת שהטיעון ההגייני היה הגיוני אולי לפני ההגיינה של התקופה המודרנית אבל לא תקף כיום. לא יודעת כמה התלבטתם בנושא וכמה התייעצתם, אבל אני בטוחה שבקרב חבריכם יש כמה שלא מלו את ילדיהם ואת לא יודעת את זה.

    למה מלים באמריקה? כי:
    http://www.aplaton.co.il/story?id=161&NewOnly=1&LastView=2006-01-16%2016:26:44

    בכל אופן אני מקוה שאם תמולו, תעשו את זה בהליך כירורגי עם הרדמה מקומית. שיכאב כמה שפחות. בהצלחה ושיעבור בשלום (וכמובן לידה קלה!)

  8. שיהיה המון המון מזל טוב- לאיילת, לאבא של ולפרטית ולשותפכם החדש והקטן
    עם מוהל או רופא או בלי, עם שם ישראלי אסלי,אמריקאי אותנטי או הכלאה בין השניים- שיהיה בריא ושמח ומאושר וגם אתם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *