קרן שמש מאוחרת


אחת לזמן מסוים המחושב מראש, רגע לפני שהיא שוקעת, מאירה השמש לרגעים ספורים דרך כל "המסדרון האינסופי" שאורכו רבע מייל, בבנין הראשי של האוניברסיטה – MIThenge.

 

ב- 27 לינואר, הצטופפו עשרות אנשים בקומה השלישית של בנין מספר 8 בציפיה לקרן האור שתשטוף אותם בדיוק ב 16:47. למרות שהשתדלו שהמסדרון יהיה פנוי וגערו בכל מי שהעז לפסוע לאיטו במרכזו, היא בוששה לבוא.

ב-16:55 לערך, הם הבינו שהשמש שקעה מבלי להתייחס לעצם קיומם והתפזרו להם לאיטם. היה ברור שמשהו השתבש, נשאלה השאלה – האם מדובר בקטסטרופה בקנה מידה פלנטרי או שמי מליצני MIT החליט שיהיה משעשע להזיז את הבניין מבעוד יום.

 

 

 

 

 

ביומיים שאחרי, הסתבר שהחישוב היה מוטעה ונעשה על פי סכימות הבניין. הבניין עצמו, מבלי לשאול לדעתו של אף אחד, נבנה בסטיה של 0.6 מעלות מהשרטוט המקורי. עצם גילוי הטעות גרר מדידות חדשות של 300 קריאות GPS מכל צד של הבניין.

 

ב- 31 לינואר, הצטופפו עשרות רבות יותר של אנשים במסדרון הקומה השלישית והפעם, נשמעה אנחת הרווחה, רגע לפני שהשמש שקעה.

 

 

 

the MIThenge באדיבות http://web.mit.edu/planning/www/mithenge.html

 

 

 

 

 

 

* ורק הערה אחת קטנה לזו ש… כי אני יודעת מה יהיה לה לומר – אני רק צילמתי, אני לא שוס מחשבים. חוצמזה, בולים זה נחמד.

 

 


11 תגובות על “קרן שמש מאוחרת”

  1. תודה על קרו האור מבוסטון הקפואה.

    מעניין אותי מה את חושבת על הבניין החדש למדעי המחשב שפרנק גרי בנה (Stata Center).

    אני מחכה לכתבה …

  2. גם אני חושבת שבולים זה נחמד, אבל בדיוק שלחתי את המיקרוסקופ לתיקון!

    (זתומרת, זו תמונה יפה, למה לא לצלם אותה טיפונת יותר גדולה? זה נובע מבעיה טכנית? אני יכולה לעזור במשהו?)

  3. קודם כל, http://www.notes.co.il/yossi/9477.asp – רשימה מעניינת על גרי (ותגובה שלי על סטטה).
    ועכשיו גרמת לי לחשוב איך אני קושרת בין סטטה לתרבות פופולרית כדי לרשום על זה. במחשבה שניה, זו לא בעיה, זה רק יקח קצת זמן. מעניין אותי, מה ההתרשמות שלך מסטטה?

  4. ההתרשמות שלי מסטטה היא מורכבת. מצד אחד זה נראה כמו אוסף פחיות קולה מעוכות. מצד שני זה זה מין התפוצצות יצירתית אדירה בלב אחד הקמפוסים הכי משעממים בעולם מבחינה ארכיטקטונית.

    לכן הייתי נותן לו A על האקסטריור.

    לעומת זאת, האינטריור הוא קטסטרופה. גרי דפק להם חריגה של 100 מיליון דולר (הוא עושה את זה בכל הפרוייקטים שלו). כתוצאה מזה לא נשאר להם כסף לריהוא וציוד, ומבפנים הבניין נראה כמו מחסן, עם דיקטים ומדפי ברזל וריהוט דפוק. הם עשו מזה פילוסופייה עיצובית, אבל האמת היא שפשוט נגמר להם התקציב.

    באופן כללי אני סולד מהבניינים של גרי, אבל לפעמים יוצא לו משהו טוב (כמו בבילבאו).

  5. האם יכול להיות שהיו הרבה הזדמנויות בהן האוניברסיטה נשטפה בקרני שמש ואף אחד לא ראה כי החישוב היה שגוי?….

    מקוה שהשמש הצליחה להאיר את פניהם של כל אלה שנקבצו שם, זה אחד מתפקידיה…

  6. תודה למגיבים, תודה לדרור שקישר לתמונה (ואלוהים יודע למה לא עשיתי את זה קודם), תודה לכל הצדיקים/ות שדואגים ללמד אותי ולגאול אותי מבורותי הטכנולוגית החמימה והנוחה.

    שמעון, יש הרבה הרבה בדיחות על התכנון ועל העלות של סטטה, מצחיקות יותר ומצחיקות פחות. בפועל, הואיל והפרטית הולכת לגן בסטטה אני מנסה להסתכל על הבניין בעיניה שלה. התגובה הראשונה שלה לחיצוניות היתה ש"משהו נשבר בבית הזה", התגובה שלנו היתה שמישהו קימט את התוכניות ואז ניסה בעל כורחו ליישר או שגרי החליק על הקרח בדרך, וניסה להדביק את המודל על המקום.
    הנימוק לחללים העצומים והכמעט ריקים, עד כמה שהבנתי, הוא ליצור תחושה של קבוצות לימוד בתוך ה"ביחד" הגדול והכולל. כשמתעמקים בזה ואפילו מנסים לעבוד שם, הדברים מקבלים הגיון מסוים. הלוחות הענקיים שימושיים מאוד ובנוגע לשאר האמירה האמנותית, אנחנו עדיין בתקופת הסתגלות.

  7. נו.
    הייתי צריכה לדעת שתקחי לעצמך את כל הקרדיט על התמונה המוצלחת הזו שלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *